Secretele omenirii ascunse în Munții Rarău

Distribuie!

Portile spre alte lumi din Muntii Raraului

In lucrarea „Muntii Rarau, legende si realitati”, Dan Corneliu Braneanu, inginer, cercetator al monumentelor megalitice, antroplog, membru al Uniunii Ziaristilor Profesionisti, prezinta niste aspecte senzationale.
El aminteste de o companie de militari, trimisa sa cerceteze muntele, care a disparut fara urme.


Soldatii au intrat pe rand intr-o pestera, nu au mai iesit niciodata si nimeni nu a mai aflat ceva despre ei. Autorul mai afirma ca, in urma blestemului unui calugar, o icoana facatoare de minuni de la Schitul Sihastria ti-a luat zborul in plina zi, ajungand la mari departari. Exista si o ipoteza conform careia la Pietrele Doamnei nu este ascunsa doar comoara lui Petru Rares.

Acolo ar fi locul unde s-a strans un tezaur urias, din vremuri imemoriale, Rares fiind ultimul pamantean care l-a vazut si ii stia locul. In locurile acelea ar exista si incaperi in care se fac initieri secrete, dar si tuneluri care leaga varfurile muntilor si ajung pana in Bucegi si Apuseni.


Normal ca iti pui intrebare, de ce ar exista asa ceva? Raspunsul este si el unul socant. In aceeasi lucrare, autorul aminteste de „Monarhul ascuns”, o carte scrisa de Vasile Lovinescu, in care se spune urmatoarele: „Putem deci presupune ca anumite organizatii secrete din Orient si Occident au incercat, in plina dezlantuire a Sabatului Renasterii si Reformei, sa salveze ce se mai putea din Occident, prin reluarea anumitor contacte ale acestuia cu Rasaritul apropiat, reprezentat atunci pentru apuseni de Moldova si prin Moldova cu Islamul”.

Exista autori care sustin ca numele muntelui, Rarau, ar proveni de la sintagma „La rau”, adica un loc unde pietrele iti fug de sub picioare si pericolele te pandesc tot timpul. Cand eu si sotia mea, care m-a insotit in expeditie, am parasit acele locuri, totul parea desprins dintr-o lume de basm si, fara sa vreau, in minte mi-au revenit cuvintele scriitorului Geo Bogza, citate si in cartea domnului Braneanu: „In alte locuri pot fi munti mult mai mari si fluvii mai puternice, marea sau oceanul; aici Raraul reprezinta dimensiunea fundamentala a lumii, latura cosmica a vietii si a istoriei., potrivit lumeamisterelor.com.

Plin de fosnete si de murmuri de tot felul, de tipete de pasari si de salbaticiuni, se inalta spre cer, ca un enorm telescop in oglinzile caruia aluneca timpul si infinitul. Cu el incepe, acolo, in partea de miazanoapte a tarii, realitatea sufleteasca din care a izvorat induiosatoarea potrivire de cuvinte: «Pe un picior de plai, pe-o gura de rai…»”.

Mistere ale Raraului – Comoara ferecata in munte

Urmarit de turci, Petru Rares se indreapta spre Piatra lui Craciun, actualul oras Piatra Neamt, dar boierii ii inchid portile, astfel ca e nevoit sa fuga mai departe. Un popa mai zelos l-a ajuns din urma si a vrut sa il prinda, dar o sageata trasa de domnitor l-a trimis direct in lumea de dincolo. A ajuns la manastirea Bistrita, dar nici calugarii de aici nu au vrut sa il primeasca astfel ca, pentru a-si salva viata si familia, se indreapta spre muntele Todirescu. De atunci muntele s-a numit muntele lui Rares, Raraul.

Pentru ca aici a fost ocrotit de anahoreti, in a doua domnie Rares a ridicat aici sihastria Dodu, azi numita Schitul Rarau. Plecat dupa ajutoare, domnitorul si-a lasat pe munte nu numai familia, dar si intreaga avere pe care o luase cu el, o comoara fabuloasa, pe care sotia sa, de teama sa nu cada in mainile urmaritorilor, a ascuns-o in niste grote, potrivit 2012en.ro.

Nicolae Gane, scriitor junimist si om politic (1838-1916), scria in lucrarile sale ca atunci cand tatarii au ajuns acolo, s-a produs un mare cutremur si pietre uriase au ascuns pentru vecie locul unde se gasea comoara. De atunci, cele doua turnuri de piatra s-au numit Pietrele Doamnei. Desi a trecut jumatate de mileniu, si azi mai vezi furisandu-se printre stanci cautatori razleti, care spera sa gaseasca aurul si nestematele ascunse acolo de Doamna Elena.

Petru Rares a revenit pe tron la 19 februarie 1541, nu inainte insa de a se prezenta la Suleyman, care tinea cu orice pret sa-si respecte juramantul, acela de a trece peste roman cu calul. Solutia a gasit-o chiar Rares: „Marite Sultan, eu intru sub podul acesta si Luminatia Ta treci cu calul peste mine, pe deasupra!”. Desi s-a luptat din rasputeri sa scape de robia turceasca, stapanul Raraului a murit tot vasal al Portii Otomane, intr-o vineri, 3 septembrie 1546, la miezul noptii.

Munţii Rarău – Giumalău, ţinut de poveste. Legenda uriaşei comori de sub Pietrele Doamnei

Misterul şi legendele care învăluiesc munţii Rarău şi Giumalău din judeţul Suceava atrag ca un magnet turiştii dornici de aventură. Povestea uriaşei comori de sub Pietrele Doamnei stârneşte imaginaţia călătorilor în locul care impresionează prin măreţie şi farmec fără asemănare. Un reportaj de poveste din cadrul celei mai frumoase campanii ”Adevărul”-”125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă”.

Învăluiţi de mister şi legendă, munţii Rarău şi Giumalău adăpostesc numeroase locuri care îi atrag ca un magnet pe turiştii dornici de aventură. Pietrele Doamnei, Piatra Zimbrului, Piatra Şoimului, vârfurile Adam şi Eva, Piatra Buhei, turnurile de la Popii Rarăului, toate acestea impresionează prin măreţia şi farmecul lor fără asemănare. Renumite prin frumuseţe sunt şi formele de relief carstic, în special cheile săpate în calcar, cum sunt cele ale Zugravilor, Moara Dracului, Străjii şi Izvorului Alb.

Munţii Rarău şi Giumalău sunt brăzdaţi de o vastă reţea de trasee turistice marcate şi şosele pentru accesul auto, care permit drumeţilor să ajungă la cele mai importante obiective turistice din zonă. Munţii Rarău sunt printre cei mai pitoreşti din regiune şi printre cei mai des vizitaţi de turişti datorită accesului facil la creasta acestora pe un drum alpin parţial modernizat şi existenţa unui hotel de altitudine.

Principalul punct de atracţie al acestor munţi îl constituie impresionantul ansamblul de stânci Pietrele Doamnei, care ţâşnesc albe şi zvelte spre cer. Despre aceşti munţi, scriitorul Geo Bogza scria „În alte locuri pot fi munţi mult mai mari sau fluvii mai puternice, marea sau oceanul, aici Rarăul reprezintă dimensiunea fundamentală a lumii, latură cosmică a vieţii şi a istoriei”.

Legenda uriaşei comori de sub Pietrele Doamnei

Cel mai cunoscut obiectiv turistic din munţii Rarău, Pietrele Doamnei, este uşor accesibil pentru turişti. Din oraşul Câmpulung Moldovenesc până la Cabana Rarău, la altitudinea de 1.538 de metri, turiştii pot ajunge pe un spectaculos drum modernizat lung de 14 kilometri. De la cabană se poate ajunge la Pietrele Doamnei pe potecă aproximativ un kilometru. Cu o formă spectaculoasă, învăluite în mister, apariţia Pietrelor Doamnei este explicată de localnici prin numeroase legende.

pietrele doamnei tot

Cea mai cunoscută dintre ele are legătură cu doamna Elena, soţia voievodului Petru Rareş, la fel cum şi denumirea Munţilor Rarău ar fi fost primită de la domnitorul Moldovei, Petru Rareş. Se spune că în vremurile tulburi ale istoriei, în 1541, în timpul celei de-a doua domnii a lui Petru Rareş, acesta a găsit în munţii Rarău un loc pentru a-şi pune la adapost familia şi o parte din avere.

Urmăriţi de hoardele de tătari, doamna Elena şi fiul Ştefăniţă s-au refugiat într-o peşteră unde au început sa se roage, iar la un moment dat au auzit un zgomot puternic. Legenda spune că stânci mari s-au desprins şi au căzut peste locul unde se afla averea domnitorului, îngropându-i pe atacatori. Doamna Elena ar fi afirmat ”Aceasta este plata pentru salvarea noastra” şi, de atunci, stâncile au primit denumirea de „Pietrele Doamnei”, iar comoara stă şi acum ascunsă de stâncile uriaşe.

Piatra Buhei

Rezervaţia Piatra Buhei este situată la poalele estice ale Rarăului, în intravilanul municipiului Câmpulung Moldovenesc, pe drumul care urcă spre Rarău pe Valea Izvorului Alb. Încastrată în oraş, stânca imensă, înaltă de o sută de metri, este un element peisagistic spectaculos şi, în acelaşi timp, un punct fosilifer de mare importanţă ştiinţifică.

Piatra Buhei este un pisc semeţ de dolomite ce străjuiesc de pe malul drept ieşirea pârâului din sinclinalul Rarău. Aici au fost descoperite paraspecii şi parasubspecii care nu au fost semnalate altundeva. Piatra Buhei este acoperită parţial cu o pădure de amestec şi înconjurată cu fâneţe, păşune şi curţi ale localnicilor, ansamblul constituind un peisaj armonios, caracteristic.

Cheile Moara Dracului

Rezervaţia geologică şi morfologică Moara Dracului este situată în versantul estic al masivului Rarău, pe Valea Moara Dracului, afluent al râului Valea Caselor şi al Moldovei. La chei se ajunge de la ieşirea din Câmpulung Moldovenesc spre Suceava, pe un drumm pietruit se desprinde spre sud un drum pierdut care urcă pe Pârâul Caselor şi apoi pe afluentul vestic al acestuia, Moara Dracului. După cinci kilometri, valea se îngustează brusc şi se intră în cheile Moara Dracului, dincolo de care continuă o cărare marcată cu cruce roşie până la Cabana Rarău.

Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc

Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc este o colecţie etnografică de valoare excepţională, specializată în prezentarea bunurilor din lemn întâlnite în Obcinile Bucovinei, aşa cum au fost ele gândite, făurite şi folosite de populaţia de munteni din cele peste o sută de aşezări din zonă. Cea mai mare parte a pieselor prezentate în circuitul muzeului sunt realizate din lemn de molid, din brad şi foioase, majoritatea fiind datate in secolele al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.

Lemnul este prezent şi în confecţionarea unor piese utilizate la culesul şi transportul fructelor de pădure (fragi, afine, zmeură, ciuperci) coşurile împletite din coajă de brad, din crengi de alun sau din rădăcină de molid, alături de hreabănul folosit la recoltarea afinelor.

Chakra a 4-a a Romaniei – Anahata – (chakra inimii) se afla in Muntii Rarau

Reprezinta:
– puterea emotionala
– ajuta la dezvoltarea noastra emotionala
– incorporeaza lectia spirituala care ne invata cum sa actionam din iubire si compasiune si sa recunoastem ca cea mai puternica energie pe care o avem este iubirea

Frici de baza:
– frica de singuratate
– de angajament, de a ti urma inima
– incapacitatea de a te proteja emotional
– frica de slabiciuni emotionale si de tradare ( pierderea energiei de aici da nastere la gelozie, amaraciune, furie, ura si incapacitate de a-i ierta pe altii cat si pe sine)

Puteri fundamentale:
– iubire, iertare, compasiune
– devotament
– inspiratie
– speranta si incredere
– capacitatea de a te vindeca si de a-i vindeca pe altii

Conexiuni energetice cu corpul fizic:
– inima si sistemul circulator
– coastele
– sanii
– glanda timus
– plamanii
– umerii, bratele, mainile, diafragma

Bolile care sunt generate de dezechilibrul centrului energetic 4 – Anahata – isi pot gasi ameliorarea sau insanatosirea partiala sau completa in aceasta zona. Bolile ce isi au originea aici sunt cele cardiace si pulmonare si sunt provocate de dureri emotionale, de nevoia nostra de a sti de ce lucrurile s-au intamplat in felul in care s-au intamplat si din incapacitatea de a elibera dorinta de judecata umana auto-determinata.

Chakrele României sunt puncte energetice foarte importante. Inca din 1986 – cand au inceput a fi activate, si pana in 2011 – cand activarea a atins punctul optim, aceste zone au reprezentat adevarate canale de erergie curativa pentru persoanele care constientizeaza beneficiile unor astfel de „tratamente”. Din 2012 ne putem bucura pe deplin de forta maxima a canalelor energetice principale ale tarii noastre, care vehiculeaza cantitati uriase de energie si lumina universala din cele mai inalte structuri si ierarhii de lumina, pana in adancurile si centrul „fiintei” Planeta Pamant.

Altfel, prin conexiuna chakrei Anahata proprie cu centrul energetic 4 al Pamantului, prin elevare spirituala, prin ridicarea nivelului vibrational – frecventa de vibratie al propriei fiinte pana la nivelul de vibratie al energiei acestor informatii, putem avea acces din ce in ce mai larg la mentalul colectiv al acestui popor. Cele mai pretioase informatii ale acestui neam au fost protejate in felul acesta, astfel incat nu doar marii initiati si si oamenii care aleg in mod volitional elevarea spirituala, sa aiba acces la ele.

Orice informatie din acet registru trebuie impartasita cu grija, astfel incat energia respectivelor informatii sa nu devina o povara pentru cei cu nivel scazaut al frecventei de vibratie personala, iar pentru cei rau intentionati sa nu fie valorificata in scopuri malefice, distructive.

Zona Rarău este al patrulea punct principal şi primul din zona ţării noastre. Este şi locul de unde se face o „infuzie” vibraţională, astfel că Rarăul poate fi considerat ca fiind locul unde se pot atinge cele mai înalte stări de conştiinţă. De-asupra zonei Rarăului se află un alt vortex (tunel multidimensional) prin care se fac infuzii vibraţionale.

Acest vortex este conectat la astrul solar, activitatea subtilă din acest loc fiind coordonată de entităţi energetice solare. Structura Rarău – Giumalău este constituită din roci cristaline. Şisturile cristaline sunt compuse din şisturi cloritice, sericitice, cuarţite, porfiroide, calcare cristaline şi gnaisuri oculare. Structurile cristaline sunt suportul ideal pentru susţinerea unor vortexuri locale.

Prin centrul Rarău se pot accesa mult mai uşor energiile celeste, în special energiile solare, lunare şi planetare (ale planetelor din sistemul nostru solar). Acestea au un rol important atât în ceea ce priveşte dinamica conştientului cât şi în dinamica supraconştientului şi subconştientului.

Puncte de referinţă: Rarău–Pietrele Doamnei (foto)–Giumalău.

Acţiuni benefice:

1. De purificare – este o zonă care ajută la purificarea pe toate planurile. Se va simţi chiar din primele momente cum corpurile fizic, eteric, emoţional, şi mental, prezintă o puternică detensionare pe fundal. Este un loc execelent pentru eliberarea de energii emoţionale negative, precum şi pentru schimbarea tiparelor mentale rigide. Cei care cer ajutor în acest sens, îl pot primi de la fiinţele energetice care vizitează acest loc (într-un număr mult mai mare decât în alte centre).

2. De energizare – ca urmare a acţiunii vortexului solar, este unul dintre zonele cu cele mai puternice vibraţii de pe pământ (nu doar din România). Aici se pot încărca „bateriile” atât cu energii solare, lunare şi elementale, cât şi cu energii celeste, din alte spaţii dimensionale (graţie vortexului). De asemenea, subelementul „foc celest” este foarte abundent în această zonă. Prin intermediul acestui subelement pot accesa energii ale constelaţiilor zodiacale, ale altor stele (Sirius, Vega, Pleiade…).

3. De comunicare – graţie prezenţei vibraţiilor foarte înalte, sunt facilitate comuncările telepatice cu entităţi înalt vibraţionale. Cei aflaţi în zonă pot cere ghizi spirituali pentru propria lor evoluţie spirituală. Entităţile energetice solare îi vor depista foarte rapid pe cei care sunt sinceri în demersul lor, şi vor răspunde cererii. Entităţile energetice solare sunt cei mai buni ghizi cu putinţă; sunt fiinţele cele mai evoluate din sistemul nostru solar. De altfel, mi s-a transmis că sunt un anumit număr (nu multe) de fiinţe solare întrupate în ţara noastră. Mult mai mulţi sunt cei care au ales Calea Solarienilor. Despre Calea Solarienilor voi vorbi într-o altă lucrare, este vorba de aproximativ 18-20 milioane de entitati (răspândiţi acum pe intregul pământ), care au ales o cale spirituală revelată de fiinţele solare, cu puţin timp înaintea distrugerii Atlantidei.

4. De conexiune – îndeosebi cu energiile planetare ale sistemului nostru solar. Intrarea în aşa-zisa „centură fotonică” determină nu numai o expansionare a corpului energetic uman dar şi a structurilor energetice ale planetelor (pot fi considerate şi acestea ca fiind entităţii vii). Asta înseamnă că sistemul nostru solar devine mult mai compact, iar contactele între entităţile de pe aceste planete vor deveni mult mai facile. Este vorba de contacte telepatice, şi chiar energetice, între oameni şi fiinţe energetico-fluide de pe planetele gazoase ale sistemului solar (Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun).”[1][2][3][4][5]

SURSE

  1. http://cultural.bzi.ro/portile-spre-alte-lumi-din-muntii-raraului-15155
  2. http://cultural.bzi.ro/mistere-ale-raraului-comoara-ferecata-in-munte-15092
  3. http://adevarul.ro/locale/suceava/rarau-giumalau-pietrele-doamnei-1_5221c276c7b855ff562f328d/index.html
  4. www.lumeamisterelor.com
  5. http://remerra.blogspot.ro/2012/04/marile-taine-ale-pamantului-romanesc.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...