Proiectul Iceworm: În anii ’60, armata SUA s-a angajat într-o misiune secretă de a construi o bază de lansatoare de rachete sub gheața din Groenlanda

Distribuie!

“In anii ’60, armata SUA s-a angajat intr-o misiune secreta de a construi o baza de lansatoare de rachete sub gheata din Groenlanda. Obiectivul era ca aceste rachete sa poata lovi tinte de pe teritoriul Uniunii Sovietice.

Proiectul Iceworm a demarat si s-a construit o retea de cladiri subterane si tunele. Baza a fost tinuta in secret de catre Danemarca, timp de 7 ani. Programul a fost anulat in anul 1966, iar ramasitele proiectului sunt ingropate sub zapada arctica.”[1]


“Stațiunea de cercetare Camp Century

Pentru mascarea întregii operaţiuni s-a început prin construirea unei staţiuni de cercetări arctice. Aceasta a fost botezată „Camp Century”, tabăra secolului. Misiunea declarată a acestui complex construit sub gheţurile vechi de mii de ani era să facă studii meteorologice. Studiile se făceau asupra gheţii şi zăpezii, privitoare la încălzirea globală şi influenţa acesteia asupra vieţii.


Treptat au început să iasă la iveală conexiunile dintre Camp Century şi un alt obiectiv american secret ascuns printre gheţurile polare, TAB, Thule Air Base. Camp Century a fost închis în anul 1969, după ce gheaţa a distrus tot ce se construise în adâncul ei. Urmările întâmplărilor de atunci se resimt însă până în zilele noastre.

Baza Aeriană Thule

În iulie 1951, la North Star Bay, Golful Steaua Nordului, cunoscut şi ca Thule Harbor (Portul Thule) sau Pituffik („locul unde câinii sunt legaţi”) au sosit 120 de transporturi americane. Transporturile conțineau 300.000 de tone de materiale şi peste 10.000 de oameni. Era începutul punerii în practică a planului secret „Blue Jay”. În 60 de zile au fost terminate locuinţele sub gheaţă şi oamenii s-au mutat de pe nave în ele.

În decurs de doi ani au fost construite toate instalaţiile şi utilităţile unei baze aeriene speciale, care să poată opera în condiţii extrem de dure. În 1954 a fost terminat Globecom Tower, turnul de comunicaţii radio. A fost finalizată și reţeaua de radiolocatoare capabile să descopere rachetele şi aeronavele sovietice. Asta în cazul în care ar fi putut ataca Statele Unite.”[2]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/america/proiecte-militare-top-secret-ale-statelor-unite-dezvaluite-1260727
  2. https://www.energiaconstiintei.ro/proiectul-american-ice-worm/
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Departamentul Național de Informații!

Departamentul Național de Informații (DNI) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul Național de Informații (DNI)!

Departamentul Național de Informații (DNI)

Departamentul Național de Informații (DNI) este o organizație neguvernamentală fără personalitate juridică. Departamentul Național de Informații (DNI) a fost înființat la data de 15 august 2013.

You may also like...