Iată ce substanțe conțin legumele turcești care ajung pe masa noastră

„Îngrozitor! Iată ce substanțe conțin legumele turcești care ajung pe masa noastră
Autoritățile române au depistat într-un lot de legume din Turcia o substanță toxică în cantitate ce depășește norma maximă admisibilă.
CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Unele legume importate din Turcia ar putea prezenta un mare pericol pentru sănătate din cauza prezenței unor substanțe toxice pe care le conțin.
Inspectorii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din România au depistat reziduuri de pesticide în produse agricole de origine turcească la un depozit din județul Ilfov, anunță portalul Agrointel.
În urma analizelor de laborator al unor probe prelevate dintr-o partidă de dovlecei din Turcia, a fost identificată o depășire a normei maxime admise de Metalaxil-M, o substanță folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume și fructe. Aceasta are, în general, o toxicitate acută scăzută, dar odată consumat produsul cu reziduuri, pot apărea efecte alergice pentru ochi și piele.
Lotul de 19.644 de kilograme de dovlecei a fost distrus prin incinerare, iar autoritățile asigură că nicio parte din acest produs nu a ajuns la consumatori.”[1]
SURSE
- https://sputnik.md/society/20180422/18713323/ingrozitor-otravuri-legume-turcesti-ajung-pe-masa-noastra.html
- Foto: Internet
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.